Karta som med röd fyrkant ramar in Södergatan, Gislaved, Jönköpingsvägen, Vrigstad, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Södergatan, Gislaved, Jönköpingsvägen, Vrigstad, Jönköpings län

Under natten mot fredagen har polisens regionledningscentral Öst hanterat 23 ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits misstänkta för stöld, se nedan. Tre personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika eller med anledning av handräckning.

21:53 Polisen larmades till Södergatan i Gislaved med anledning av ett rån. En man i 20-årsåldern blev hotad med ett vasst föremål av en person som uppmanade honom att överföra pengar via tjänsten Swish. När målsägande inte kunde göra detta uppmanade gärningspersonen honom att be någon annan att Swisha men ångrade sig och sprang från platsen. Gärningspersonen tog med sig en tygkasse med matvaror som tillhörde målsäganden. Händelsen utreds som rån. Polisen har sökt efter gärningspersonen men utan resultat. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett, hört eller på annat sätt har uppgifter att lämna om rånet.

04:42 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till Jönköpingsvägen i Vrigstad med anledning av en brand i ett café. Den person som upptäckte branden försökte själv att släcka branden. Branden kunde släckas av räddningstjänsten. I nuläget är det inte känt vad som har orsakat branden. Initialt utreds branden under brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet och en brottsplatsundersökning kommer att ske under dagen. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Uppdatering 11:10: Branden verkar ha startat i köket på cafét. Brottsrubriceringen har ändrats till mordbrand. Det är spridningsrisken samt den hittills okända brandorsaken som ligger till grund för brottsrubriceringen. Brottsplatsundersökning är ännu genomförd. 

03:57 En polispatrull stannade och kontrollerade en mindre lastbil på riksväg 26 vid Gislaved. I bilen färdades två män, i 20- (förare) respektive 40-årsåldern. Vid kontrollen såg polispatrullen att det låg kopparrör i bilen. Då ingen av männen hade någon förklaring till varför rören fanns i bilen fattade polispatrullen misstanke om att rören kunde vara stulna. Båda männen greps misstänkta för stöld. De fördes till polisstationen för förhör. Fordonet togs i beslag.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra