Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Stockholmsrondellen, Norrköping, Gamla Flygfältet, Lite Grann, Stavsjö, Södermanlands Län, Nyköping, Smula, Östergötlands län, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Torsdag-fredag natt, 24-25/5. Region Öst.

Jönköpings Län, Stockholmsrondellen, Norrköping, Gamla Flygfältet, Lite Grann, Stavsjö, Södermanlands Län, Nyköping, Smula, Östergötlands län, Jönköpings län

Natten mot fredag den 25/5 har varit ganska lugn i Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 118 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05.00.

Två personer har gripits i regionen under senkvällen/natten, se nedan.

NOTERBART:

Kl. 23:25 på torsdagskvällen inkom larm om en misshandel som skett i anslutning till den s.k. Stockholmsrondellen i Norrköping. Inringare var en ung kvinna som uppgav att hon blivit slagen av en annan kvinna, vilken därefter gått in och satt sig på en snabbmatsrestaurang i närheten. Målsäganden behövde inte uppsöka sjukhusvård. Den misstänkta gärningskvinnan, som är i 20-årsåldern, greps misstänkt för misshandel. Bakgrunden till händelsen är i skrivande stund inte känd.

Vid 23:30-tiden larmades polis till en distributionsfirma vid gamla flygfältet i Jönköping med anledning av att en person blivit hotad med kniv. På plats kunde polisen konstatera att två långtradarchaufförer hamnat i delo med varandra efter att de kört ihop lite grann med sina fordon. I samband med att de grälade uppstod tumult varvid en av dem skall ha gjort utfall med en kniv mot den andre. Målsäganden klarade sig utan några skador. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 60-årsåldern, greps. Han är misstänkt för grovt olaga hot alternativt försök till misshandel.

Strax efter midnatt fick länskommunikationscentralen i Södermanland in samtal om en bil som framfördes mot körriktningen på E4 i höjd med Stavsjö, beläget i Södermanlands län mellan Norrköping och Nyköping. Bilen kördes norrut i södergående körfält. Då Södermanland hade ont om resurser samt lång framkörning övertogs ärendet av polisen i Norrköping. Efter ca 10 minuter inkom information om att bilen vänt och den kunde stoppas och kontrolleras utan någon större dramatik. Föraren av bilen, en man i 50-årsåldern, visade sig vara berusad varvid han medtogs för provtagning. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Mannens körkort omhändertogs direkt och han fick spendera resten av natten i en s.k. fyllecell för att nyktra till en smula.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra