Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Trädgårdstorget, Linköping, Tullportsgatan, Nyköping, Östergötlands län, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Måndag-tisdag natt, 13-14/8. Polisregion Öst.

Jönköpings Län, Trädgårdstorget, Linköping, Tullportsgatan, Nyköping, Östergötlands län, Jönköpings län

Natten mot tisdag den 14/8 har varit relativt lugn i polisregion Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat totalt 121 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har handlat om polisinitierade kontroller av personer och/eller fordon med varierande resultat.

En person har gripits i regionen under natten, se nedan.

Två personer har omhändertagits med anledning av allt för hög berusningsgrad och sju personer har medtagits för provtagning med anledning av misstanke om rattfylleri eller påverkan av droger.

NOTERBART:

Kl. 01:52 inkom larm om en brand i en valstuga på Trädgårdstorget i Linköping. Branden misstänks vara anlagd och polisen har inlett en förundersökning gällande skadegörelde genom brand. Ett antal personer har kontrollerats men det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Kl. 04:14 larmades flera polispatruller till en adress på Tullportsgatan i Nyköping efter att en anmälare vaknat av glaskross från bostadens nedervåning. Anmälaren, som befann sig på övervåningen, kunde därefter även höra ljud från en inkräktare som rörde sig på nedervåningen. När polis kom till platsen efter några minuter kunde man konstatera att minst en ruta var krossad och det även fanns spår efter någon form av brytverktyg. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 40-årsåldern greps på bar gärning när han var i färd med att plocka på sig saker. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra