Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Rena, Nyköping, Vagnhärad, Östergötlands län, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Söndag-måndag natt, 16-17/9. polisregion Öst.

Jönköpings Län, Rena, Nyköping, Vagnhärad, Östergötlands län, Jönköpings län

Natten mot måndag den 17/9 har varit lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 85 händelserapporter av varierande art i regionen mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har handlat om rena rutinärenden som kontroller av fordon och/eller personer vilka initierats av polispatruller runt om i regionen.

Två personer har gripits i regionen under natten, se nedan.

NOTERBART:

Strax innan kl. 01:00 gjorde en polispatrull en rutinmässig kontroll av en skåpbil på länsväg 800 mellan Nyköping och Vagnhärad. I samband med kontrollen anträffades gods vilket kunde konstateras att det var tillgripet vid ett inbrott som skett för några dagar sedan i en annan del av Sverige, varvid de två män som färdades i bilen greps. De två, som är i 35- och 40-årsåldern, är misstänkta för stöld alternativt häleri. Vad det rör sig om för gods kan i nuläget inte kommenteras då det skulle kunna förstöra den framtida utredningen av brottet. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra