Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Marielund, Norrköping, Östergötlands län, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Onsdag-torsdag natt, 16-17/5. Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Jönköpings Län, Marielund, Norrköping, Östergötlands län, Jönköpings län

Natten mot torsdagen den 17/5 har varit relativt lugn i Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 93 händelserapporter av varierande art mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har rört sig om kontroller av personer och/eller fordon vilka initierats av polispatruller. 

Två personer har gripits under natten, se nedan.

En person har omhändertagits med anledning av hög berusningsgrad.

Noterbart:

Strax innan 23:30 larmades polis och ambulans till en lägenhet i området Marielund i Norrköping med anledning av att en kvinna ringde till SOS Alarm och sade att hon blivit skadad av en man som hon lever i en relation med. När polisen kom till platsen kunde konstateras att både kvinnan och mannen hade skador som tillfogats dem med något vasst tillhygge. Polisen misstänker att de skadat varandra varvid båda greps, misstänkta för försök till dråp gentemot varandra. De båda misstänkta (tillika målsägandena), som är i 40-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus där de för närvarande vårdas under polisbevakning. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra