Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Onsdag-torsdag natt, 15-16/8. Polisregion Öst.

Jönköpings Län, Rena, Åkers Styckebruk, Enrisvägen, Eskilstuna, Östergötlands Län, Drottninggatan, Motala, Jönköpingsvägen, Bodafors, Hundbiten, Eksjö, Södermanlands län, Jönköpings län

Natten mot torsdagen den 16/8 har varit hyggligt lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 132 ärenden/händelserapporter av skiftande art mellan kl. 22:00 och 05:00. Det rör sig om allt ifrån rena rutinärenden såsom handräckningar åt andra samhällsaktörer och viltolyckor till mer allvarliga och polisiära ärenden.

4 personer har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan.

6 personer har omhändertagits av olika anledningar, vanligtvis fylleri.

Ärenden i urval:

Södermanlands län:

- Kl. 00:34 inkom ett samtal från en anmälare som i sin tur blivit uppringd av en kvinna hemmahörande i trakterna kring Åkers styckebruk som berättat att hon blivit misshandlad av sin sambo, en man i 50-årsåldern. När en polispatrull kom till platsen var allt lugnt, men efter förhör med den drabbade kvinnan greps den misstänkte gärningsmannen, misstänkt för misshandel. Kvinnan, som även hon är i 50-årsåldern, behövde ej uppsöka sjukhusvård.

- Strax efter kl. 01:00 larmades flera polispatruller till en adress på Enrisvägen i Eskilstuna efter att det inkommit samtal till SOS Alarm om att det var bråk. En polispatrull som kom till platsen träffade på en ung som uppgav att han blivit slagen av några andra unga män. Målsäganden kunde även peka ut de misstänkta gärningsmännen, två män i 20-årsåldern, i närheten av brottsplatsen. De båda misstänkta greps för misshandel. En tredje man, i ungefär samma ålder som de misstänkta, som visade sig vara efterlyst av kriminalvården och befann sig i deras sällskap omhändertogs. Målsäganden skall inte ha blivit allvarligt skadad.

Östergötlands län:

Vid midnatt ringde en person till polisen och berättade att några personer var i färd med att idka skadegörelse på en valstuga på Drottninggatan i Motala. Tyvärr gavs endast ett väldigt vagt signalement, varvid det inte gått att knyta någon misstänkt person till skadegörelden. Exakt vad som blivit sönderslaget på valstugan är i skrivande stund inte känt, men enligt uppgift skall minst en glasruta ha krossats. polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse.

Jönköpings län:

Kl. 22:06 larmades polisen till en adress på Jönköpingsvägen i Bodafors med anledning av samtal från en ung man som berättade att en kamrat till denne varit nära att ha blivit slagen av en påverkad man i 50-årsåldern. Mannen skall ha riktat ett slag med ett tillhygge mot huvudet på kamraten, men missat med en hårsmån. Brottet skedde på gatan/trottoaren utanför den misstänktes bostad, dit den misstänkte därefter tog sin tillflykt och låste in sig. När polis kom till platsen valde den misstänkte att försöka springa till skogs, men han kunde inom kort gripas av en hundpatrull som spårat upp honom. I samband med gripandet blev den misstänkte hundbiten, och han fick föras till sjukhus för lite omplåstring innan han transporterades till arresten i Eksjö. Han är nu misstänkt för försök till grov misshandel.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra