Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Larm om höga smällar på Öster City, uppdatering

Jönköping, Jönköpings län

05.50 Polis larmades till en adress på Öster City då höga smällar hörts i området. På plats konstateras att det finns skador på en fastighet som tyder på att en skottlossning har skett. Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Polisen har spärrat av ett område och arbetar på platsen med flera olika kompetenser. Bland annat kommer en teknisk undersökning att ske. Händelsen utreds i nuläget som grovt vapenbrott och grovt olaga hot. I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas.

Uppdatering:

10:20 Polisen fortsätter arbetet på platsen. Bland annat finns polisens kriminaltekniker och hundpatrull i området. Polis arbetar också fortsatt med förhör och dörrknackning.

Brottsrubriceringen har ändrats till försök till mord och grovt vapenbrott.

11.02 Brottsplatsundersökningen är klar och avspärrningarna är nu hävda.

- Vi arbetar i nuläget i två olika spår, säger Kristoffer Axell, lokalpolisområdeschef för Södra Vätterbygden. Dels brottsutredande för att få klarhet i vad som har hänt, dels trygghetsskapande genom att vi har förstärkt vår närvaro i centrala Jönköping.

- Vi tar tacksamt emot tips om man har sett eller vet något som kan ha anknytning till den misstänkta skjutningen. Kontakta gärna våra poliser på plats eller lämna tips via telefon 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra