Karta som med röd fyrkant ramar in Amiralsvägen, Gränna, Jönköpings Kommun, Lekeryd, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld, försök Ytterligare fall av misstänkt åldringsbrott.

Amiralsvägen, Gränna, Jönköpings Kommun, Lekeryd, Jönköping, Jönköpings län

16.55 Polisen kontaktades om ännu ett misstänkt åldringsbrott. Detta ska ha skett på Amiralsvägen i Gränna, Jönköpings kommun, vid 15-tiden. En kvinna ska ha ringt på dörren till en man i 85-årsåldern. Hon ska ha sagt att hon kom från sjukvården. Ytterligare en kvinna stod i trapphuset. Den drabbade mannen lyckades få ut den första kvinnan från lägenheten.

Signalement på kvinnan i dörren: 20-25-årsåldern, svart hår, svarta kläder. Det finns inga uppgifter om hur kvinnan i trapphuset såg ut.

Ytterligare ett stöldärende med en äldre drabbad har kommit till polisens kännedom under eftermiddagen. Personal på ett äldreboende i Lekeryd, Jönköpings kommun, ringde polisen strax efter kl 14. Någon ska ha tagit sig in i en brukares lägenhet, eventuellt via en öppen altandörr. Tjuven / tjuvarna ska ha kommit över en okänd summa kontanter.

Polisen är fortsatt mycket intresserad av iakttagelser som kan ha med stöldförsöken att göra. Läs mer i tidigare händelsenotis: https://polisen.se/Jonkopings_lan/Aktuellt/Handelser/Jonkopings-lan/2017-12-05-1531-Stold-forsok-Nassjo/

Polisen Jönköpings län

Mest läst av andra