Karta som med röd fyrkant ramar in Fågelvägen, Hisingstorp, Bymarken, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Minst tre BMW-bilar, som stått parkerade i närheten av varandra, har blivit utsatta för inbrott.

Fågelvägen, Hisingstorp, Bymarken, Jönköping, Jönköpings län

Under tisdagen har minst tre inbrott i BMW-bilar kommit till polisens kännedom.
Dessa inbrott har inträffat i närheten av varandra, det är ungefär 500 meter fågelvägen mellan de parkerade bilarna.

06:02 Polis fick vetskap om ett inbrott i en BMW-bil som stod parkerad på en adress i Hisingstorp, Jönköping. Stölden ska ha inträffat någon gång under natten till tisdag. Det är någon, eller några, som har krossat minst en ruta till bilen. Airbagen och navigatorn saknas.

En polispatrull åkte till platsen under tisdagen. En anmälan gällande stöld har upprättats.

Senare, klockan 07:58, fick polisen vetskap om ett inbrott i en BMW-bil som stod parkerad på en adress i Bymarken. Även denna stöld ska ha inträffat någon gång under natten till tisdag. Det är någon, eller några, som har krossat minst en ruta till bilen. I detta fall ska ratten ha stulits. Även i detta fall har en brottsplatsundersökning genomförts. En anmälan gällande stöld har upprättats.

Även en tredje bil i närområdet har blivit utsatt för inbrott. Denna bil stod också parkerad på en adress i Bymarken. Även denna stöld ska ha inträffat någon gång under natten till tisdag. Det är någon, eller några, som har krossat minst en ruta till bilen. Vid den här stölden har någon eller några stulit ratten samt navigationssystemet. En brottsplatsundersökning har genomförts och en anmälan gällande stöld har upprättats.

Polisen har sett stölder av delar från BMW-bilar den senaste tiden i polisregionen.

Polisens tips för försvåra för gärningspersonerna:

* Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

* Använd en godkänd rattkrycka och se till att den täcker krockkudden. Även bilar med key-less system bör kompletteras med en godkänd rattkrycka, så att tjuven inte kan köra bilen vid elektronisk nyckelkopiering.

* DNA-märk dina bildelar och låt det synas att bilen är märkt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra