Karta som visar ungefär var händelsen Stöld/inbrott: Man gripen misstänkt för inbrott, Bymarken. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Man gripen misstänkt för inbrott, Bymarken.

Bymarken, Jönköping, Jönköpings län

07:18 Polisen larmades till en adress i Bymarken i Jönköping med anledning av ett bostadsinbrott. En misstänkt gärningsman hade setts röra sig i närområdet.

Flera polispatruller åkte till platsen och en misstänkt gärningsman greps. Han är i 30-årsåldern och är misstänkt för stöld genom inbrott.

Det är oklart i detta nu om något är tillgripet.

Uppdatering/summering

Polisen larmades till området eftersom mannen hade setts röra sig runt i området. Mannen ska ha tagit sig in på en tomt och tagit sig fram till en bostadsdörr. Mannen hade försökt att ta sig in i bostaden utan att lyckas. Detta rubriceras som försök till stöld.

Mannen ska sedan ha rört sig i området och när han kontrollerades av polis hade han ett verktyg på sig på sig som misstänks ha stulits från närområdet. Mannen misstänks även för att ha cyklat på en stulen cykel, därför är han misstänkt för två fall av stöld.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra