Karta som visar ungefär var händelsen Stöld/inbrott: Två stölder genom inbrott har skett på skolor det senaste dygnet i Sävsjö. Tre män anhållna i Malmö. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Två stölder genom inbrott har skett på skolor det senaste dygnet i Sävsjö. Tre män anhållna i Malmö.

Malmö, Sävsjö Kommun, Sävsjö, Jönköpings län

Klockan 20:44 under onsdagskvällen larmades polisen till Rörviks skola i Sävsjö kommun. Ett vittne hade sett en bil lämna skolan och det låg Ipads och datorer på marken utanför skolan. Ett 50-tal Ipads och datorer misstänks ha stulits. Polisen sökte efter bilen som sågs lämna men den kunde inte anträffas. En brottsplatsundersökning kommer att ske under torsdagen.

05:35 Polisen larmades till Aleholms skola i Sävsjö efter att städpersonal hade upptäckt att det varit inbrott under natten. Det som saknas verkar vara datorer. En brottsplatsundersökning kommer att ske under torsdagen.

Strax efter midnatt gjorde polisen i Malmö en kontroll i en bostad. Bilen som syntes vid inbrottet på Rörviksskolan stod parkerad utanför adressen. I bostaden anträffades Ipads och datorer, somliga av dem märkta med skolornas namn. Fyra personer befann sig i lägenheten och de greps misstänkta för häleri. Alla gripna är män i 20–25-årsåldern. En av männen släpptes under natten men tre är nu på torsdags morgon fortfarande gripna. De anträffade Ipadsen och datorerna har tagits i beslag. Polisen kommer nu att utreda männens koppling till stölderna.

08:40 Under morgonen har åklagare beslutat att de tre gripna männen skulle anhällas. Alla tre är på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkta för häleri. Brottet häleri innabär att man misstänks för att ha hanterat gods som någon annan har kommit över genom brott. Männen misstänks alltså i nuläget inte för stöld. Brottsrubriceringen kan komma att ändras och därför är polisens brottsplatsundersökning extra viktig. Om männen kan kopplas till brottsplatsen är det möjligt att misstanken övergår till stöld genom inbrott. Under dagen kommer alltså brottsplatsundersökning att ske på Rörviksskolan och Aleholms skola och ytterliggare förhör kommer att hållas med de anhållna männen. 

I och med att männen är anhållna så leds ärendet av åklagare. I nuläget leds ärendet av Malmö åklagarkammare. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra