Karta som med röd fyrkant ramar in Halmstadsvägen, Kolonigatan, Gröndal, Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Två inbrott på skolor i Värnamo.

Halmstadsvägen, Kolonigatan, Gröndal, Värnamo, Jönköpings län

Under morgonen har två inbrott på skolor i Värnamo anmälts till polisen.

07.07 Ett inbrott i en skola på Halmstadsvägen upptäcktes på morgonen av personal från ett vaktbolag och polis åkte till platsen. Någon eller några personer hade varit inne i skolbyggnaden och brutit sig in i rum och skåp.
Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning har genomförts och bland det stulna godset finns ett okänt antal läs-/surfplattor. En anmälan om inbrottet skrivs.

07.15 Ett inbrott i en skola på Kolonigatan upptäcktes av personal när de kom till jobbet. Någon eller några personer har på okänt sätt tagit sig in i skolbyggnaden, brutit upp tre dörrar inne i byggnaden och, enligt den anmälan som har upprättats, stulit cirka 40 läs-/surfplattor. En brottsplatsundersökning har utförts och vissa spår har säkrats.

I nuläget finns ingen misstänkt för de båda inbrotten.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser i områdena Gröndal och Trälleborg som kan sättas i samband med de båda inbrotten.

Den som har tips eller annan information att lämna kan ringa 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra