Karta som med röd fyrkant ramar in Norra Strandgatan, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Åldringsbrott.

Norra Strandgatan, Jönköping, Jönköpings län

13:37 Polisen kontaktades av en kvinna i 90-årsåldern, boendes på Norra strandgatan. Hon blev klockan tio i förmiddags kontaktad av en man via telefon som sa att han behövde komma och kontrollera hennes vitvaror. Femton minuter sedan knackade en man på dörren och kvinnan, som förväntade sig besök, släppte in mannen. Han uppehöll sig kring kvinnans kyl en stund och lämnade sedan bostaden.

Kvinnan upptäckte senare att hon saknade smycken. Värdet är inte känt.

Polis har varit på plats hos kvinnan, som inte är fysiskt skadad, och pratat med henne om händelsen. Hon tas nu omhand av anhöriga.

Polisen misstänker att det har kommit in ytterligare en person i lägenheten som då har utfört stölden. Den man som kom in till kvinnan var välklädd i mörkblå rock, ca 175 cm lång och smal.

En utredning gällande grov stöld är påbörjad. Polisen är angelägen att komma i kontakt med personer som har sett mannen, fått påringningar eller besök.

Polisen uppmanar personer som får oväntade samtal där man meddelar att man ska utföra olika arbeten att kontrollera den uppgiften mot den organisation som personen uppger sig vara ifrån.

Polisen Jönköpings län

Mest läst av andra