Karta som med röd fyrkant ramar in Torpa, Jönköpings Kommun, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Äldre kvinna bestulen på plånbok.

Torpa, Jönköpings Kommun, Jönköping, Jönköpings län

17.03 Polisen fick samtal om en äldre kvinna i Jönköping som hade blivit bestulen vid hissen i hennes flerbostadshus.

17.16 Polis på plats. Kvinnan ska ha blivit bestulen på sin plånbok från en jackficka i samband med att hon gick in i hissen på sin hemadress på Torpa, Jönköpings kommun. Kvinnan är i 95-årsåldern och gick med rollator.

Mannen som ska ha stulit plånboken stod utanför entrén till huset när kvinnan kom hem, trängde sig förbi när hon öppnade dörren, och följde henne in till hissen där stölden inträffade samtidigt som hon gick in i hissen.

17.39 Polisen har tagit uppgifter för en anmälan om grov stöld. Ett par polispatruller har kört runt i området för att söka efter mannen, men utan lyckat resultat.

Polisen ber allmänheten om tips för att gripa mannen. Detta ska ha hänt vid 17-tiden i dag på Kristinedalsgatan. Det är oklart hur länge mannen stod utanför porten till fastigheten, innan kvinnan kom dit. Den som har information att lämna bör ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Signalement: man i medelåldern, något mörk i hyn, medellång, svarta byxor, rutig skjorta som mest var gul och brun.

Mest läst av andra