Karta som med röd fyrkant ramar in Ljungvägen, Gislaved, Bottnaryd, Västra Jära, Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Det har varit stölder ur flera lastbilar under natten i Jönköpings län.

Ljungvägen, Gislaved, Bottnaryd, Västra Jära, Värnamo, Jönköpings län

06.51 kontaktade en lastbilsförare polisen, efter att ha upptäckt att delar av lasten blivit stulen under natten. Polis har varit på plats och konstaterat att mellan 10-40 däck som lastbilen varit lastad med, hade stulits. Detta ska ha skett när lastbilen stått parkerad på en större parkering på Ljungvägen i Gislaved. En anmälan om stöld har upprättats.

07.24 En lastbilsförare ringer polisen och anmäler att okända gärningspersoner under natten slangat diesel från lastbilen. Detta ska ha skett på en parkering vid riksväg 26 i Bottnaryd. Cirka 200 liter diesel har stulits, och ett 20-tal liter hade spillts ut på marken utanför som måste saneras. Föraren sov och upptäckte stölden först när han vaknade. En anmälan om stöld har upprättats.

08.06 Ytterligare ett inbrott i en lastbil under natten anmäls. En förare som stått parkerad i Västra Jära, Bottnaryd, hade fått ett okänt antal bilbatterier stulna. Oklart i nuläget hur många eller till vilket värde. Polis har varit på plats och tagit upp en anmälan.

09.14 Personal från en större terminal i Värnamo ringer polisen, efter att en lastbilsförare som kommit in till dem berättat att delar av lasten stulits under natten. Det är oklart exakt var lastbilen stått parkerad när detta har skett. Det ska handla om hudvårdsprodukter som har stulits, till ett i nuläget oklart värde. Polis har åkt till platsen.

09.47 En lastbilschaufför ringde polisen från Gislaved och berättade att han blivit utsatt för en kapellskärning under natten. Vid 04.00 hade han vaknat av att någon höll på att ta sig in i hans lastbil, men lyckats skrämma iväg personerna. Polis ska åka till platsen och ta upp en anmälan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra