Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Jönköping, Gränna, Skillingaryd, Mantorp, Mjölby, Taberg, Ödeshög, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Flera stölder ur parkerade bilar rapporterade under helgen.

Östergötland, Jönköping, Gränna, Skillingaryd, Mantorp, Mjölby, Taberg, Ödeshög, Jönköpings län

Under helgen har polisen tagit emot flera anmälningar om stölder ur bilar som har stått parkerade vid rastplatser och utflyktsmål längs med E4 i Östergötland och Jönköping.

Under lördagen och söndagen rapporterades elva fall av stölder och försök till stölder ur bilar, husvagnar och husbilar. Fyra av stölderna har skett i Röttle by utanför Gränna. Även i Braehus, Skillingaryd, Mantorp, Mjölby, Taberg, och Ödeshög är platser där stölder har skett.
 
Tjuvarna har helt enkelt tagit vad man har kommit över från fordonen. I vissa fall har datorer stulits och i andra fall endast necessärer eller resväskor med kläder.

I några av fallen har det gjorts iakttagelser men i nuläget finns det ingen misstänkt för stölderna. Polisen tar tacksamt emot tips via 114 14. Vid pågående brott, ring 112.

Polisen känner igen den här typen av brottslighet från förra sommaren och vill nu uppmana folk till att inte lämna packning eller värdeföremål synligt i parkerade bilar.

Mest läst av andra