Stöld Ytterligare anmälningar om brott mot äldre i Jönköping.

Jönköping, Mariebo, Vättersnäs, Jönköpings län

Polisen har fått in ytterligare anmälningar gällande stöld och bedrägeribrott mot äldre.

En kvinna i 90-årsåldern tog i tisdags kväll vid 20:30-tiden emot samtal från en man som uppgav sig ringa från en banks säkerhetsavdelning. Han sa att han behövde åtgärda ett fel på kvinnans bankkonto och att han skickat en kollega som befann sig utanför kvinnans bostad i Mariebo i Jönköping. På uppmaning av mannen i telefonen släppte kvinnan in mannen och på uppmaning visade hon mannen sina värdesaker. Mannen lämnade bostaden och tog med sig kvinnans värdesaker i form av kontanter och smycken, däribland vigselringar.

En anmälan om stöld är upprättad. Ingen person har kunnat gripas.

Polisen har på tisdagmorgonen gjort en brottsplatsundersökning och hållit förhör. Polisen är angelägen att ta emot tips och iakttagelser av personer och fordon som kan sättas i samband med stölden.

-

I tisdags kväll larmades polisen området Vättersnäs i Jönköping. Mellan klockan 19 och 20 fick en kvinna i 95-årsåldern besök i sin bostad av en man som utgav sig komma från kvinnans bank. Precis som vid tidigare tillfällen beskrivs mannen vara välklädd i vit skjorta och mörka byxor. Han sa sig vilja dokumentera kvinnans värdesaker. När mannen lämnade bostaden upptäckte kvinnan att kontanter och smycken saknades.

-

Polisen vädjar till allmänhetens för hjälp för att lokalisera de personer som genomför dessa brott. Informera äldre anhöriga om tillvägagångssättet och uppmana till att vara restriktiva med att släppa in okända personer som säger sig komma från banken. Kontakta polisen direkt via 112 om du blivit utsatt eller tror att någon försökt lura av dig värdesaker eller pengar.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra