Karta som med röd fyrkant ramar in Arnåsholm, Burseryd, Gislaved, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Berusad bilist stoppad efter förföljande.

Arnåsholm, Burseryd, Gislaved, Jönköpings län

09.54 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade ett förföljande. Patrullen skulle stoppa en bil på en mindre väg utanför Gislaved, men föraren valde att försöka köra ifrån polisen. Flera polispatruller larmades ut för att delta i insatsen.

Färden gick en kort tid på riksväg 26 men mest på mindre vägar. Vid något tillfälle var man uppe i cirka 170 km/h.

10.08 Polispatrullen som larmat meddelade att de hade fått stopp på bilisten, i Arnåsholm, mellan Gislaved och Burseryd, på länsväg 581. Föraren, en man i 45-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. Mannen blev misstänkt för rattfylleri och diverse trafikbrott.

Han är dömd tidigare för att upprepade gånger ha kört bil utan körkort, samt för att ha kört bil under berusning, så polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att förhindra fortsatt brottslighet. Mannen togs med för ytterligare provtagning gällande berusningsgraden. En kvinna fanns också i bilen, hon är inte misstänkt för brott i nuläget.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra