Karta som med röd fyrkant ramar in Ekenässjön, Vetlanda Kommun, Vetlanda, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Stopp i trafiken efter olycka på riksväg 31, vid Ekenässjön. TEXTEN UPPDATERAD

Ekenässjön, Vetlanda Kommun, Vetlanda, Jönköpings län

15.28 SOS larmade om en trafikolycka på riksväg 31, i Ekenässjön, i Vetlanda kommun. Enligt larmet hade en personbil och en lastbil kolliderat. Polis, ambulans samt räddningstjänst beordrades till platsen.

Det är stopp i trafiken förbi olyckplatsen och trafiken leds om via andra vägar.

17.41 Trafiken släpps på förbi olycksplatsen i syfte att underlätta bärgningsarbetet. Under bärgningsarbetet kommer vägen åter att vara avstängd för trafik.

17.57 Bärgningsarbetet kommer nu att påbörjas. Det är åter stopp för trafik förbi olyckplatsen. Polisen har ingen prognos för när bärgningsarbetet kan vara avslutat och vägen kan öppnas för trafik.

UPPDATERING 19.05 

Två personbilar och en lastbil var inblandade i olyckan.

Föraren av den ena bilen, en man i 40-årsåldern, har avlidit av sina skador. Mannens anhöriga har underrättats.

Föraren av den andra personbilen, en man i 40-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Han uppges ha skadats lindrigt och polisen har inga övriga uppgifter om skadeläget.

Föraren av lastbilen, en man i 60-årsåldern, har gripits av polis. Mannen misstänks för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra