Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Rån, försök Tips efterlyses efter överfall i Nybro, Stora Nygatan.

Stora Nygatan, Nybro, Kalmar län

Vid 17.30-tiden igår fredag blev en kvinna i 60-årsåldern överfallen av tre män vid sin parkerade bil på Stora Nygatan i Nybro. Överfallet skedde strax efter att kvinnan hämtat ut pengar från en bankomat i närheten. De tre männen ska ha försökt ta kvinnans handväska, men försöket avbröts när en bil körde förbi. I närheten ska det funnits flera personer som kan ha gjort iakttagelser, däribland en yngre kvinna som sprang från platsen. Gärningsmännen ska därefter ha lämnat platsen till fots och tagit sig till en parkerad bil, enligt uppgift en vinröd sedan. Kvinnan skadades i samband med överfallet, men har inte behövt ambulansvård.

Männen ska även ha slitit av kvinnan hennes halsband med religiös symbol och uttryckt sig nedlåtande över hennes religionstillhörighet. Ärendet, som rubriceras som försök till rån, utreds därför också som hatbrott.

De tre männen beskrivs vara i 25-30-årsåldern. Två av männen ska ha haft svarta skägg och de tredje ett rödaktigt. Mannen med det rödaktiga skägget ska också ha haft någon typ av huvudbonad. Samtliga ska vara över 180 cm långa.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser på platsen. Tips lämnas på 114 14.

Mest läst av andra