Karta som med röd fyrkant ramar in Växjö, Kronobergs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Polis larmas om skadad person i en bostad, utreds som försök till mord.

Växjö, Kronobergs län

Polis och ambulans larmas till en bostad utanför Växjö med anledning av att en person blivit utsatt för våld i sitt hem.

Gärningspersonen och den drabbade uppges ha någon form av relation till varandra, och gärningspersonen uppges ha avvikit från platsen när Polis larmas.

På platsen anträffar polispatrullerna den drabbade med skador som kräver vård på sjukhus. Det rör sig om en man i 40-års åldern. Han undersöks av ambulansen och förs sedan in till sjukhus för fortsatt vård.

Bostaden, som ligger ute på landsbygden, spärras av i väntan på teknisk undersökning. Händelsen rubriceras initialt som försök till mord.

10.22 En man i 20-års åldern är gripen och misstänkt för mordförsöket, han greps i närområdet.

Polisens tekniker är på väg till platsen för att genomföra en brottsplatsundersökning.

14.52 Den tekniska undersökningen är avklarad. Polisen är klara på platsen. Den mannen som greps är numera anhållen, misstänkt för försök till mord.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra