Karta som med röd fyrkant ramar in Sarek, Norge, Jokkmokk, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Uppdatering om pågående fjällräddning i Sarek-området.

Sarek, Norge, Jokkmokk, Norrbottens län

Mannen som anmäldes försvunnen i torsdags kväll är ännu ej påträffad. De kontroller som gjorts i stugor i området har inte gett några ledtrådar om var mannen befinner sig. 

Under lördag afton började det snöa i området. På kalfjället var det mycket besvärliga väderförhållanden vilket försvårade sökarbetet under aftonen och kvällen.

 De olika fjällräddningsgrupper som nu söker efter mannen i området har övernattat i olika stugor. Sökarbetet kommer att återupptas nu på morgonen.

Mannen är hemmahörande i Norge.

Uppdatering 10:30

Under förmiddagen har sökarbetet fortsatt. Polisens helikopter lyfte under morgonen och finns nu i området och biträder i sökarbetet.

Uppdatering 13:00

Mannen påträffad av polishelikopter i Sarek-området. Mannen är oskadd och vid god vigör.

Uppdatering 14:30

Mannen har på grund av vädret gått in i ”fel” dal i Sarek-området. Samtidigt som mannen inser att han hamnat fel sker en snabb väderförsämring i området och mannen väljer då att slå läger. Han har märkt ut sin plats och sedan väntat ut ovädret. Då mannen haft både kunskaper och utrustning för övernattning i fjällmiljö har han klarat sig bra. Helikopter som flugit över platsen har upptäckt mannens lägerplats från luften och kunnat hämta upp mannen. Han är nu åter vid farbar väg.

Mest läst av andra