Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Fjällräddare är på väg till Kebnekaise för att eftersöka en kvinna och två barn som överraskats av dimma.

Kiruna, Norrbottens län

Fjällräddare är på väg till Kebnekaise för att eftersöka en kvinna och två barn som överraskats av dimma. Kvinnans make, som befinner sig på fjällstationen, larmade vid midnatt om att hans fru och barn inte kommit tillbaka på utsatt tid.

Maken har haft telefonkontakt med kvinnan som berättat att de fastnat i dimma och inte ser att ta sig ner.

Fjällräddare är nu på väg för att efterforska kvinnan och barnen och hjälpa dessa till fjällstationen. Det finns inga uppgifter om att någon skulle vara skadad.

Uppdatering 02:50
Fjällräddare är framme vid de personer som är fast på fjället. Ett 40-tal personer har samlats på samma plats för att där vänta ut bättre väder. Fjällräddare bistår med varm dryck samt råd och dåd. Fjällräddare kommer övernatta tillsammans med gruppen för att när vädret tillåter, se till att alla personer kan fortsätta enligt plan.

Uppdatering 08:00 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Vid 06-tiden avslutades LSO, lag om skydd mot olyckor, då fjällräddarna hjälp ett antal personer från tältplatsen till fjällstugan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra