Karta som med röd fyrkant ramar in Nordkalottleden, Norge, Vandringsleden, Vaisaluokta, Jokkmokk, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Jokkmokk, man anmäld saknad

Nordkalottleden, Norge, Vandringsleden, Vaisaluokta, Jokkmokk, Norrbottens län

Senaste kontakten med mannen var förra torsdagen, den 4 augusti. Han uppgav då att han skulle vandra längs Nordkalottleden mellan Sverige och Norge. Men därefter har ingen haft kontakt med mannen och det är oklart var han befinner sig.

Han anmäldes försvunnen i onsdags. Polisen har därefter arbetat med informationsinhämtning, bland annat kring mannens planerade vandringssträcka eller om han kan tänkas befinna sig på någon annan adress. Sedan onsdagen har polisen även sökt efter vandringsleden med hjälp av polishelikopter. Man har talat med personer som befunnit sig i området, men det finns inga iakttagelser av mannen.

Även i dag fredag söks mannen med hjälp av helikopter.

Mannen är 68 år gammal, han är 170-175 cm lång, har brunt hår och skäggstubb. Om man gjort några iakttagelser av honom efter Nordkalottleden, alternativt i området kring Vaisaluokta, ring polisen på telefonnummer 11414.

Mest läst av andra