Karta som med röd fyrkant ramar in Hortlax, Hortlaxvägen, Piteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Hortlax, försvunnen man.

Hortlax, Hortlaxvägen, Piteå, Norrbottens län

En man i 40-årsåldern anmäldes i morse som försvunnen från sitt hem i Hortlax. Mannen hördes av senast i går eftermiddag då han ska ha befunnit sig i sin bostad på Hortlaxvägen, men efter att han inte dykt upp på sin arbetsplats i morse så anmäldes försvunnen vid klockan 09.20.

Mannen är cirka 190 cm lång, har lätt rund kroppsbyggnad och eventuellt lite skägg. Han ska bära glasögon med silverfärgade bågar och tros vara klädd i en brun jacka, gråsvart toppluva och svarta mjukisbyxor. Han uppges röra sig förhållandevis sakta, men inte ha dålig kondition.

Polisen har under dagen letat efter mannen i närområdet samt på platser där mannen kunde tänkas befinna sig, men utan att anträffa honom. Mannens signalement är också utlarmat till buss, taxi och vaktbolag.

Bild på mannen kan lämnas ut till redaktioner via telefonnummer 010-569 15 19.

Uppdatering 20.37
Polisen avvecklar nu sökinsatsen på plats, detta då det inte finns något direkt sökområde att utgå ifrån. Naturligtvis kommer patrullerna i tjänst fortsatt att hålla ögonen öppna efter mannen.

Polisen är beroende av tips och iakttagelser från allmänheten. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14, alternativt telefonnummer 112 om det är en brådskande situation.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra