Karta som med röd fyrkant ramar in Hertsön, Hertsö Centrum, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Strax före kl. 21.00 på söndagskvällen inkom larm till polisen om att en man har blivit skjuten på Hertsön i Luleå.

Hertsön, Hertsö Centrum, Luleå, Norrbottens län

Uppdatering 180611 kl. 09.35

Polisen har nu hävt de avspärrningar som funnits vid Hertsö centrum. Arbetet fortgår med olika utredningsåtgärder som analys av teknisk undersökning, förhör m.m. Just nu finns ingen ny information att lämna i ärendet.  

Uppdatering kl. 03:45

Efter gårdagskvällens och nattens insatser med anledning av mordförsöket på Hertsön i Luleå sitter nu totalt 3 män anhållna. Polisen fortsätter med att utreda brottet och säkra bevisning, vi kommer att vara återhållsamma med att lämna ytterligare uppgifter i nuläget för att skydda förundersökningen. Ytterligare pressmeddelande kommer att läggas ut under förmiddagen om det är möjligt utifrån utredningsläget.

Uppdatering 01.00:

Utredningen gällande misstänkt försök till mord alternativt försökt till dråp fortsätter. Under natten kommer en teknisk undersökning att genomföras på plats. Förhör kommer också att hållas, bland annat med den gripne mannen. Efter förhör fattar åklagare beslut om eventuellt anhållande.

--

Mannen har förts till sjukhus för vård. Skadeläget är i nuläget okänt.

Brottsrubriceringen är i nuläget försök till mord alternativt försök till dråp. En man har gripits, misstänkt för delaktighet i brottet. De inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Ett område kring Hertsö centrum är avspärrat. Polisens tekniker är på väg ut till platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Hundpatruller finns på plats för att söka av området.

Iakttagelser som kan vara av intresse i utredningen hänvisas till telefon 114 14.

Kontaktperson för media: Kristina Lantto, 010-568 35 30.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra