Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp: Skottlossning i Luleå. En person avliden. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Skottlossning i Luleå. En person avliden.

Notviken, Luleå, Norrbottens län

Under kvällen larmades polisen till Notviken i Luleå med anledning av att någon hört smällar som beskrevs som skott. På plats anträffades senare en avliden person.

Polisen arbetar för tillfället på platsen med att försöka utreda vad som hänt för att kunna besluta om vilka åtgärder som ska vidtas senare.

Ärendet rubriceras som mord.

Uppdatering 00:35 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Initiala utredningsåtgärder pågår, däribland förhör med vittnen. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning.

Ingen person är gripen i nuläget.

Uppdatering 01:20
Ingen ytterligare information kommer att lämnas under natten.

Uppdatering 07:30
Polisen befinner sig i ett intensivt utredningsläge. Under natten har polisen bland annat hållit förhör med vittnen och knackat dörr i området. Polisens tekniker har gjort en teknisk undersökning.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som befunnit sig i eller i närheten platsen under fredagskvällen. Ring polisen på telefonnummer 114 14.

Uppdatering 10:30
Den avlidna är en kvinna i 25-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

En man i 30-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mord. Mannen kommer att förhöras under dagen. Ärendet leds av åklagare.

– Vi bedömer det som en isolerad händelse och ser ingen anledning för allmänheten att känna oro. Vi fortsätter att jobba intensivt i ärendet med alla tillgängliga resurser, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten.

Frågor från media besvaras av Karin Markaberg på telefonnummer 076-803 45 24.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra