Karta som med röd fyrkant ramar in Murjeksvägen, Vuollerim, Harads, Rödbergsfortet, Boden, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld Unbyn, anträffade stulna skotrar, gärningspersoner gripna

Murjeksvägen, Vuollerim, Harads, Rödbergsfortet, Boden, Norrbottens län

Igår på morgonen (11/1) anmäldes att okända gärningspersoner stulit 4 snöskotrar till ett betydande värde från en skoterfirma på Murjeksvägen i Vuollerim. Vid samma tillfälle har också en släpvagn som tillhör en privatperson blivit stulen.

Igår kväll greps två män i anslutning till att två av de stulna skotrarna anträffades i Harads. Männen är misstänkta för delaktighet i stölden.

Idag på morgonen får vi in ett tips om en bil med tillkopplat släp, lastat med skotrar, som uppträder konstigt.  Detta i trakten av Unbyn.

En polispatrull beordras till platsen och anträffar vid Rödbergsfortet den personbil med släp som vi fått tips om. På släpet finns två skotrar och en cross. Släpet är falskskyltat.

I direkt anslutning till platsen så grips en man och en kvinna misstänkta för stöld (av godset som finns på släpet). 

Mycket pekar också på att en eller flera av dom gripna har gjort sig skyldig till inbrott och stöld i ett fritidshus i Vuollerim.

I samband med gripandena har vi gjort beslag av bland annat stöldgods, brottsverktyg och narkotika.

Utredningen leds av åklagarmyndigheten då de fyra gripna är anhållna.  Utredning pågår och det finns just nu ingen mer information att lämna ut.

Vi vill rikta ett särskilt tack till den privatperson som tidigt imorse tipsade oss om att bilen och släpet vid Unbyn borde kontrolleras.

 

 

Polisen Norrbotten

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra