Karta som med röd fyrkant ramar in Storheden, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot Större polisinsats med anledning av att en person uppgett sig blivit hotad av en annan person med någon form av skjutvapen.

Storheden, Luleå, Norrbottens län

Polis larmades till området Storheden under eftermiddagen med anlöedning av att en person uppgett att det skett ett hot på platsen. Någon form av skjutvapen har varit inblandat. Polisens insatsgrupp tillsammans med hundförare, UAS och ingripandepoliser har gripit två personer som misstänkta initialt. Ingen person skadades i samband med insatsen.

För tillfället kommer inga kommentarer att lämnas i ärendet. Texten uppdateras.

UAS - Unmanned Aeiral System(till vardags: drönare), ett obemannat övervakningssystem som kan förmedla en lägesbild till polisen och vara behjälpliga i bland annat efterforskning av försvunna personer. Området Storheden har under eftermiddagen varit tillfälligt videoövervakat efter beslut av Polisinsatschefen på plats.

Uppdatering kl 20:48

De två män som tidigare blev gripna har frigivits. utredning fortsätter.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra