Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Luleå, sammanfattning av Luleå hamnfestival 2018

Luleå, Norrbottens län

Under helgen har polisen haft en insats i samband med Hamnfestivalen i Luleå. Detta för att i samverkan med arrangören och andra samhällsaktörer medverka till ett tryggt och säkert evenemang.

- Helgen har till största del präglats av positiv stämning bland besökarna, överlag var den allmänna ordningen god och det blev ett trevligt arrangemang. Samverkan med arrangörer och övriga samhällsaktörer har varit bra, arbetet har skett i samsyn vilket vi ser är en framgångsfaktor, säger Veronica Utterström, insatsledare.

Under festivalen har anmälningar om bland annat misshandel och ordningsstörningar förekommit. Flera personer har omhändertagits för berusning. Den gemensamma nämnaren för de polisiära ingripanden som varit är kopplade till alkohol och droger.

- Det var många människor som samlades i centrum i samband med festivalen och inför festivalen arbetade vi aktivt med att få ut budskapet om vuxenansvaret. Men under helgen var vi ändå i kontakt med ett antal föräldrar till berusade ungdomar, berättar Veronica Utterström.

Kontaktperson: Veronica Utterström, telefon 070-3018186

Mest läst av andra