Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Sverige, Nivå, Svanstein, Maria, Övertorneå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Östra Norrbotten, förutsättningar för lokal samverkan

Norrbotten, Sverige, Nivå, Svanstein, Maria, Övertorneå, Norrbottens län

Brottsförebyggande rådet (Brå) arbetar med att ge stöd i samverkan mellan kommun och polis i det kunskapsbaserande brottsförebyggande arbetet. Brå har genomfört en mätning av hur förutsättningarna att samverka mellan kommun och polis ser ut i totalt åtta lokalpolisområden i Sverige. Denna mätning är genomförd i lokalpolisområde Östra Norrbotten.

"Nyckelpersoner" i området, i kommunerna och inom polisen, blivit intervjuade, berättar Torgny Olofsson kommunpolis i Östra Norrbotten.

Resultatet ska presenteras i slutet av november för såväl kommun som polis i lokalpolisområdet. Ett arbetsteam från brottsförebyggande rådet håller i resultatarbetet som även ska ligga till grund för det fortsatta arbetet.

- Det här ger oss en gemensam lägesbild av hur samverkan ser ut och hur vi kan utveckla oss utifrån våra förutsättningar, säger Torgny Olofsson.

Mätningen ligger till grund för hur brottsförebyggande rådet kan bli ett bättre stöd i samverkan mellan kommun och polis både på lokal som nationell nivå.

- Det finns redan idag ett utarbetat koncept där ett fint strategiarbete stödjer det kunskapsbaserade brottsförebyggande arbetet som kan utvecklas men det finns mer att göra, förklarar Torgny Olofsson.

I morgon, onsdag, presenteras resultatet. Medier hälsas välkomna till Svanstein herrgård kl 14:00.

Kontaktperson: Maria Jakobsson, telefon 010-568 35 31

Polisen Norrbotten

Mest läst av andra