Karta som med röd fyrkant ramar in Framnäs, Piteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Summering från dagens övning i Piteå.

Framnäs, Piteå, Norrbottens län

Polis, Ambulans, Räddningstjänst och SOS Alarm har under dagen genomfört en övning med inriktning på terror och pågående dödligt våld med vapen. Förberedelserna inför övningen har varit omfattande då många aktörer har behövt planera personal att avvara ifrån skarpa händelser. Utöver egen personal har även figuranter från omvårdnadsprogrammet, Strömbackaskolan i Piteå varit involverade. Vid övningen närvarade även observatörer från Framnäs folkhögskola samt från alla involverade aktörer.

- Det har varit ett högt engagemang bland såväl figuranter, observatörer och övande personal, säger Johan Holmgren, presstalesperson i övningen.

Det är viktigt att öva på verklig plats med flera olika scenarion som utspelas allt eftersom. För denna övning så inträffade tre olika händelser på tre olika platser i centrala delarna av Piteå vilket är ett väldigt komplext men tänkbart scenario.

- Det blev väldigt trovärdigt och vi fick med oss både framgångsfaktorer och delar som behöver utvecklas för att vi ska bli ännu bättre, säger Johan Holmgren.

Summerande är det viktigt att genomföra övningar för att skapa en helhetsbild av varandras uppdrag och hur vi tillsammans blir effektiva. Polisen vill tacka alla involverade aktörer för en mycket lyckad övningsinsats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra