Karta som med röd fyrkant ramar in Skellefteå, Trafikplats Piteå Södra, Timmerleden, Piteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Misstänkt rattfylleri E4 Piteå

Skellefteå, Trafikplats Piteå Södra, Timmerleden, Piteå, Norrbottens län

Samtal till Polisen om att en bil framförs vingligt på E4 mellan Skellefteå och Piteå. Polispatruller beordras från Piteå för att möta upp aktuellt fordon. Strax söder om Piteå möter en Polispatrull fordonet och vänder för att köra ikapp det. Det aktuella fordonet försöker undvika patrullerna och ett förföljande inleds men avslutas kort därefter då patrullerna tappar sikte på bilen. När patrullerna försöker lokalisera bilen bevittnar en av dem hur en bil kör in i vajerräcket på E4 och sedan voltar. Det visar sig vara den aktuella bilen när patrullen kommer fram. Avåkningen sker i höjd med trafikplats Piteå Södra ner mot timmerleden. Ambulans och Räddningstjänst larmas till platsen. 

I bilen färdades två män i 45-50 års åldern. Båda undersöks av sjukvården. Föraren misstänks för grovt rattfyller, vårdslöshet i trafik, våldsamt motstånd samt narkotikabrott genom innehav. 

Förarens körkort omhändertogs.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra