Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll Ett urval av kvällens händelser

Jävre, Piteå, Norrbottens län

16:01 Drograttfylleri, Narkotikabrott eget bruk, Jävre Piteå

En man i 35 års åldern är misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk efter ett trafikstopp i höjd med Jävre. Mannen fördes till polisstationen i Piteå för provtagning. Mannen frigavs efter provtagning, anmälan och förhör.

17:27 Brand i byggnad, Smurfit Kappa Piteå

Polis och räddningstjänst kallades till Smurfit Kappa gällande brand i byggnad. Räddningsledaren kunde konstatera att det inte någon farlig gas som brann och ingen utrymmning behövdes. Efter att gasolflaskor förts i säkerhet lämnade patrullen med anmälan brand utan misstanke om brott.

17:50 Våld mot tjänsteman, Bergnäset Luleå

Vid en kontroll av person hoppade den mannen, en 25 årig man oprovocerat på patrullen och delade ut slag mot en polisman. Mannen spayades med OC-spray och belades med handfängsel. Patrullen förde mannen till vårdinrättning, för att sedan besöka sjukhus för kontroll av skador då ena av polismännen fått svullnad vid öga och tinning. Patrullen skriver anmälan gällande våld mot tjänsteman.

18:09 Olaga hot, Rosvik Piteå

Patruller beordrades till vad som kom till polisen som skottlossning i Rosvik utanför Piteå. Då patrullerna kom på platsen kunde de konstatera att det inte rörde sig om någon skottlossning utan att det var några grannar som var uppretade på varandra. Patrullerna kommenderade ut de inblandade för att kunna utreda vad som hänt. Det hela slutade att de bägge grannarna anmälde varandra för olaga hot. Ingen person är frihetsberövad och patrullerna har lämnat. Oklart i nuläget vad som orsakat att man uppfattat det som att skott skulle ha avlossats.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra