Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll Ett urval av kvällens händelser:

Kiruna, Nikkaluokta, Gällivare, Vittangi, Boden, Norrbottens län

13:30 Fjällräddning, Kiruna

En man har ramlat och slagit axeln ur led några kilometer från Viskasstugan utanför Nikkaluokta. Ambulanshelikopter har lastat den skadade och transporterat honom till Gällivare sjukhus för fortsatt vård.

14:24 Stöld/inbrott Folktandvården, Haparanda

En polispatrull har varit på plats på Folktandvården, Haparanda, och tagit upp en anmälan om stöld genom inbrott. En fönsterruta till fastigheten har krossats och det finns tecken på att någon eller några varit inne i lokalerna.

14:30 Trafikolycka vilt, Vittangi

En långtradare har kolliderat med en ren efter LV395 söder om Vittangi. Inga personskador har uppstått. Renen är avlivad och sambyn är underrättad om händelsen.

15:43 Rattfylleri, Boden

En polispatrull har stoppat en personbil efter RV97 i Boden där föraren saknar körkort samt uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Föraren har tagits med för provtagning och är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning.

17:29 Mordbrand, Piteå

Polispatrull beordrades till Storgatan, Piteå, efter samtal om en rökfylld trappuppgång. Räddningstjänsten har varit inne med rökdykare och kontrollerat fastigheten.  Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning som kommer att genomföras under morgondagen.

18:31 Trafikkontroll, Porjus

Polisen har under kvällen genomfört en nykterhetskontroll efter Strömgatan i Porjus. Totalt kontrollerades 15 bilar där samtliga förare var nyktra.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra