Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll Ett urval av nattens händelser

Luleå, Norrbottens län

17:41 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri mm centrala Luleå

Samtal inkom till polisen om en stulen bil under färd där föraren setts dricka alkohol tidigare under dagen. Patruller skickades till den plats inringaren kunde beskriva och patrullerna fick stopp på bilen i höjd med Sunderbyns sjukhus. En man i 40 års åldern kunde gripas på plats misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och stöld. Mannen är förd till polisstationen för vidare utredningsuppgifter. Bilen har tagits i beslag. Mannen är anhållen.

17:42 Grovt olaga hot mm, centrala Luleå

Två män i 25 års åldern har gripits då de är misstänkta för grovt olaga hot, narkotikabrott innehav, brott mot knivlagen och försök till främjande av flykt. Väktare från Luleå centrum ringde till polisen efter att de varit misstänkta för stöld ur butik. Då väktarna konfronterade de bägge männen tog en av dem upp ett pistolliknande föremål och riktade det mot väktarna vid två tillfällen. Till slut kunde väktarna närma sig männen för ett gripande och då sprang en av männen medan den andra försökte hindra väktarna från att kunna springa efter. Väktarna kunde gripa de bägge och polisen kom till platsen. På männen hittades narkotika, och patrullen hittade även kniv och knogjärn på männen. Männen fördes till polisstationen och sedvanligt utredningsarbete pågår. Det pistolliknande föremålet visade sig vara en soft airgun.

18:18 Fjällräddning, Tjålle Siikavuopio

Ambulans och polis larmades gällande en fjällräddning på Tjålle. En man hade kraftiga bröstsmärta behövde omedelbar hjälp. Vakthavande befäl inledde räddningsinsats och tillkallade fjällräddare mot platsen. En helikopter från Abisko rekvirerades där den hämtade upp fjällräddare och ambulans personal och åkte mot platsen. Mannen kunde lokaliseras och flögs till väntande ambulans som förde vidare mannen till sjukhuset.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra