Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av kvällen och nattens händelser fram till 03:00:

Norrbotten, Norrbottens län

Ingen kommunikatör tjänstgör under kvällen, därmed svarar RLC-befälen på mediasamtal i mån av tid.

18:05 Kiruna E10 Kousanen, trafikolycka

En personbil körde i diket på E10. Polis, räddningstjänst och ambulans åkte till platsen. Ingen verkar vara skadad.

18:29 Boden, Ringa stöld

En man i 40 årsåldern tillgrep en ost i en matbutik och envarsgreps av väktare. Polispatrull till platsen för att upprätta en anmälan om ringa stöld (snatteri). Mannen blev därefter frigiven.

22:07 Haparanda, rattfylleri

Polispatrull stannade och kontrollerade en personbil. Vid kontroll av förarens nykterhet visade det sig att föraren var onykter. Föraren, en man i 40 årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri, olovlig körning samt framfört fordon med körförbud.

23:15 Överkalix, trafikolycka personskada

En personbil har kört in i ett träd vid Vännäsberget utanför Överkalix. Personer som färdats i bilen klagade över ryggsmärtor. En polispatrull har varit på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Vid kontroll av förarens nykterhet, ger sållningsinstrumentet utslag på alkohol. Föraren misstänks för rattfylleri. Både förare och passagerare blev förd med ambulans till sjukhus för kontroll.

00:42 Gällivare, rattfylleri

Polispatrull stoppade en personbil och när de kontrollerade föraren så blev det utslag på alkohol i polisens sållningsinstrument. Föraren, en man i 25 årsåldern fick följa med på provtagning. Mannen är misstänkt för rattfylleri.

 

Polisen Norrbotten

Mest läst av andra