Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Luleå, Bergnäset, Boden, Kalix, Piteå, Öjebyn, Kiruna, Norrbottens län

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Åtta personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har utfört ett antal kontroller av personer och fordon, fyra förare har rapporterats för trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:23 Brand Luleå. Brand i byggnad i Bergnäset. Fastigheten evakueras. Polis beordras till platsen. Ska vara en brandsläckare som tömts, ingen brand och ingen person som kommit till skada. Patrull lämnar utan åtgärd.

22:39 Brand Boden. Rök i trapphus i ett flerfamiljshus. Polis beordras till platsen. Branden släckt, inga uppgifter om några personskador. Patrull upprättar en anmälan brand utan misstanke om brott.

00:19 Rattfylleri Kalix. Polis stoppar och kontrollerar en bil i centrala Kalix. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning och förhör. Kontroll i bevisinstrument visar 0,46 promille alkohol i blodet, föraren är misstänkt för rattfylleri och hans körkort har omhändertagits.

00:55 Misshandel Piteå. Man som ska ha misshandlat en annan man i en bostad. Polis beordras till platsen. Patrull har hållit förhör och kommer att upprätta en anmälan om misshandel.

02:12 Misshandel Piteå. Man som ska ha bitit en kvinna på en restaurang i Piteå. Polis beordras till platsen. Patrullen har hållit förhör med inblandade parter. En anmälan om sexuellt ofredande och misshandel kommer att upprättas.

02:45 Misshandel Luleå. Man som är misstänkt för misshandel på en restaurang i centrala Luleå. Inga närmare uppgifter om vad som hänt. Mannen är avlägsnad från platsen.

03:47 Skadegörelse Piteå. Väktare som ser en person inne på en skola i Öjebyn. Polis beordras till platsen. Omfattande skadegörelse på skolan. En man grips och anhålls senare av åklagare misstänkt för grov skadegörelse. Mannen är frigiven efter beslut av åklagare under morgonen.

04:10 Brand Kiruna. Brand i lägenhet. En person har förts till sjukhus efter att ha inandats rök, frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården. Lägenheten avspärrad i väntan på teknisk undersökning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Inga viltolyckor har rapporterats under natten.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra