Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Pajala, Övertorneå, Luleå, Boden, Piteå, Kiruna, Norrbottens län

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Nio personer har omhändertagits för fylleri av polisen. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon, en förare har rapporterats för trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:17 Stöld/inbrott Pajala. I samband med en fordonskontroll grips en ung man misstänkt för stöld alternativt häleri. På mannen har påträffas smycken som kan misstänkas vara stöldgods. Efter förhör anhålls mannen av jouråklagare.

23:23 Rattfylleri Övertorneå. Vinglig färd längs bil- och gångvägar i Övertorneå. Färden slutar med att föraren kör in i ett träd. Två män lämnar bilen springande och passageraren kan envarsgripas av personer på plats ganska omgående. Föraren har sprungit till skogs men efter ett tag envarsgrips även föraren. Ambulans som kommer till platsen tar med personerna till hälsocentralen för kontroll och provtagning dit även polispatrull anländer. Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning, gripandet har hävts.

23:41 Misshandel Luleå. Man som ska ha misshandlat en kvinna vid en restaurang i centrala Luleå. Polis beordras till platsen. Inga närmare uppgifter finns om vad som hänt. Patrull har hållit förhör med vittnen på platsen, gärningsmannen fanns ej kvar på plats. Inga uppgifter om att kvinnan behövt uppsöka sjukhus.

00:22 Brand Boden. Larm om brand i en lägenhet i en flerfamiljsbostad i Boden. Rökutveckling utanför huset. Ska vara något papper som brunnit. Räddningstjänsten har vädrat ut. Ingen uppgift om att huset behövt utrymmas eller att någon kommit till skada. En person som uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika tas med från platsen för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för narkotikabrott eget bruk. EN anmälan om brand utan misstanke om brott kommer att upprättas.

00:50 Knivlagen Luleå. Samtal om två män som bråkar i centrala Luleå och den ene ska vara beväpnad med kniv. Polis beordras till platsen. Efter lite letande påträffas de två personerna och kontrollerar av patrullerna. Två män som känner varandra och någon brottsmisstanke finns ej. Patrullerna lämnar utan åtgärd.

02:10 Försök till mord Piteå. Man i 25-årsåldern förd till sjukhus med allvarliga skador efter ett bråk i en bostad i Piteå. Larmet inkom klockan 02:10. En man i 25-årsåldern är gripen och senare anhållen av jouråklagare misstänkt för försök till mord.

02:11 Våld/hot mot tjänsteman Kiruna. Man som varit våldsam i samband med att ordningsvakter ingripit på en restaurang i Kiruna. Mannen omhändertagen av polis med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

02:13 Våld/hot mot tjänsteman Piteå. Man som varit våldsam i samband med att ordningsvakter ingripit på ett hotell i Piteå. Mannen omhändertagen av polis med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

04:11 Våld/hot mot tjänsteman Boden. Man som hotat ordningsvakter i samband med ett ingripande i Boden. Mannen omhändertagen av polis med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra