Karta som med röd fyrkant ramar in Notviken, Piteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval av kvällen och nattens händelser

Notviken, Piteå, Norrbottens län

17:51 Fjällräddning - Lillselet, Jokkmokk
Polisen kontaktades gällande en kvinna som varit med om en skoterolycka. Hon hade skadat höften och armbågen.
Polisregionens vakthavande befäl fattade beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor. 
Fjällräddare kallades ut för att hjälpa kvinnan till en ambulanshelikopter och hon transporterades vidare till sjukhus för vård.
Närmare 23-tiden på kvällen meddelade fjällräddningen att de åter var hemma. 

19:13 Stöld - Notviken, LuleåPolisen beordrades till Notviken då två cyklar höll på att stjälas. Polisen träffade på två personer, män i 20-25-årsåldern, som misstänktes för stöld alternativt häleri och polisanmälan upprättades.

23:09 Misshandel - Piteå
Polisen beordrades till Backens industriområde i Piteå. Anmälaren, en tjej i 20-årsåldern hade fått slag i ansiktet av en annan tjej, hon blev svullen vid ögat samt att hon fick en sårskada. En polisanmälan gällande misshandel upprättades. 

02:00
Sammanfattningsvis har det varit en kväll och natt med hög arbetsbelastning.
I Piteå är det mycket folk som samlats i centrum och en hel del fordon i samband med cruising.
Polisen har i länet utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som resulterat i ordningsböter och polisanmälningar.
Detta är ett urval från Piteå:
På en 110-väg stoppades tre fordon för hastighetsöverträdelse. De fick böter och körkorten omhändertagna. Hastigheterna uppmättes till 215 km/h, 186 km/h, 174 km/h samt 118 km/h.

Uppdatering klockan 09:58 av presstalesperson Åsa Mjörndal: 

21:54 Misshandel, Piteå: Polisen larmas till ett bråk vid en mack i centrum där en man uppges ha misshandlats. Han förs med ambulans till sjukvård för omplåstring/kontroll. En man i 40-årsåldern grips och anhålls senare av åklagare.

En anmälan gällande grov misshandel upprättas.

22:06 Misshandel, Luleå: Polispatrull beordras till en adress i Luleå där en man i 35-årsåldern uppges ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Ambulans kallas till platsen, men det är oklart om kvinnan behövt föras till vård.

Mannen grips och anhålls av åklagare. En anmälan gällande misshandel upprättas.

03:12 Våldtäkt, Kiruna: En anmälan om att en man våldtagit en kvinna inomhus i samband med en fest inkommer till polisen. Mannen, som är i 25-årsåldern, anhålls under morgonen.

En förundersökning gällande våldtäkt är inledd.

Ärendet leds av åklagare.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra