Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Gällivare, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Fredagskväll och natt i Norrbotten

Norrbotten, Gällivare, Norrbottens län

17:35 Gällivare, Nuolajärvivägen
Drograttfylleri och grov olovlig körning

Patrull genomför ett fordonsstopp och en man i 50 års åldern misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning. Bilen tas i beslag jämlikt TBL 7.

Kl 19:19 - Drograttfylleri, Svartudddsvägen, piteå

Polispatrull stoppar n personbil där föraren som är en man i 30 års åldern misstänks för drograttfylleri, mannen medtas för kroppsbesiktning och förhör.

Kl 19:19 - misshandel / olaga hot, Storgatan, Luleå

Polis larmas till Storgatan där en målsägare blivit slagen i ansiktet samt hotad med tillhygge. Patrull skriver anmälan om misshandel, olaga hot samt ofredande. Målsägaren har endast fått lättare skador och behöver ej uppsöka sjukvård.

Ingen person gripen men en man i 50 års åldern är utpekad som gärningsperson.

Kl 21:27 - "Explosion", Öjagatan, Piteå

Polis och räddningstjänst larmas till Öjagatan med anledning av att en anmälare hört kraftiga smällar i området. När polis och räddningstjänst anländer så visar det sig att det rört sig om smällare som en okänd person smällt av i samband med en firmafest.

Polis och räddningstjänst lämnar utan åtgärd.

Kl 22:19 - Trafikbrott, Stationsgatan, Luleå

Polispatrull stannar en personbil på Stationsgatan, bilen visar sig har körförbud. Föraren som är en man i 20 års åldern rapporteras för detta.

Kl 22:28 - Narkotikabrott, Sundsgatan, Piteå

Polispatrull anträffar en man som är påtagligt påverkad av narkotika, mannen som är i 25 års åldern omhändertas för att sova ruset av sig, han misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk). I samband med att mannen avvisiteras så anträffas även en mindre mängd narkotika. mannen misstänks även för ringa narkotikabrott (innehav).

Kl 01:13 - Drograttfylleri, Hellbergsvägen, Gällivare

Patrull stannar och kontrollerar en personbil, Föraren som är en man i 18 års åldern uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Mannen medtas för provtagning och förhör. Patrull skriver anmälan och drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra