Karta som med röd fyrkant ramar in Kalix, Norrbotten, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Kalix, Norrbotten, Norrbottens län

22:47 Inbrottslarm/narkotika brott, Kalix

Patruller skickades till en pumpstation i Kalix efter att ett inbrottslarm hade gått. Då patrullerna kommer till platsen påträffas tre män som kotrolleras. Patrullerna kontrollerade pumpstationen och kunde konstatera att inget inbrott hade skett. En av männen fick följa med patrull till polisstationen gällande narkotika brott innehav och eget bruk. Mannen som är i  20 års åldern frigavs efter provtagning och förhör.

 01:04 Rattfylleri, trafikbrott och narkotikabrott, Bergnäset Luleå

En man i  45-50 års åldern är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikbrott egetbruk efter ett rutin stopp på Bergnäset i Luleå. Passageraren en kvinna i  30 års åldern är misstänkt för narkotikabrott innehav. Bilen de färdades i togs i beslag och fördes till polisstationen i Luleå.

Uppdatering av Peder Jonsson

Strax efter midnatt stoppas och kontrolleras ett fordon i Luleå. Föraren, en kvinna, uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika. I samband med kontrollen påträffas narkotika och kvinnan grips misstänkt för narkotikabrott. Senare under natten genomförs en husrannsakan i kvinnans bostad. I bostaden påträffas en man. I samband med husrannsakan påträffas misstänkt narkotika och ammunition. Mannen grips misstänkt för vapenbrott och narkotikabrott.

En efternatten och morgon utan akuta händelser.

Polisen Norrbotten

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra