Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Norrbottens län, en sammanfattning av nattens händelser.

Luleå, Björsbyn, Kiruna, Svappavaara, Norrbottens län

En natt med få inkomna ärenden. Här följer ett urval av händelser mellan klockan 22.00-07.00.

23.11 Trafikolycka vilt, Luleå, Björsbyn länsväg 597
En personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod, medan rådjuret skadades vid kollisionen. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera det.

00.46 Skadegörelse, Luleå, Storheden
Larm från en återvinningsterminal som utlösts på grund av att en glasruta på en dörr har krossats. Polis kallas till platsen och finner där skospår runt byggnaden. Under tiden som patrullen befinner sig på platsen så dyker en kvinna i 18-årsåldern upp. Hon kan inte förklara vad hon gör där och patrullen ser tydliga tecken på att hon är narkotikapåverkad. Hon medtas därför för kroppsbesiktning misstänkt för ringa narkotikabrott. Patrullen har även upprättat en anmälan om skadegörelse.

05.17 Trafikolycka vilt, Kiruna, Svappavaara E45
Samtal om en död älg som ligger mitt på vägen. Ingen person har dock ringt in om någon viltolycka i området. Att inte anmäla en viltolycka i närtid är straffbart och komma att betraktas som ett brott mot jaktförordningen vilket kan leda till böter.

Övrigt
Under torsdagskvällen inkom uppgifter gällande misstänkt människorov från polisen i Finland. Under natten har polisen i Luleå bedrivit spaning och har senare kunnat gripa en man i centrala Luleå. En anmälan om misstänkt människorov har upprättats. Förundersökningen leds av åklagare. I nuläget lämnas inga ytterligare uppgifter kring ärendet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra