Karta som med röd fyrkant ramar in Notviken, Bergnäset, Jokkmokksvägen, Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i Norrbottens län.

Notviken, Bergnäset, Jokkmokksvägen, Kiruna, Norrbottens län

En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott, en anmälan upprättades. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02.24 Rattfylleri, Notviken, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar föraren av en personbil. Mannen, som är i 20-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med till polisstation för vidare provtagning. En anmälan om grovt rattfylleri samt olovlig körning upprättas. Bilnycklarna omhändertas enligt Polislagen 24.

02.40 Hemfridsbrott, Bergnäset, Luleå
Polis kontaktas då ett inbrottslarm går i ett hus. Patrull åker till platsen och påträffat där en man i 20-årsåldern som tagit sig in i huset. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas också för två fall av skadegörelse samt hemfridsbrott. Tidigare under natten misstänks han även ha slagit sönder en ruta på en annan bostad i närheten.

03.11 Smitning från trafikolycka, Jokkmokk
Polisen kontaktas angående en bil som ligger i vattnet i närheten av Jokkmokksvägen. En person från olycksbilen förs till vård av förbipasserande, men ska enligt initiala uppgifter, inte ha några allvarligare skador. Polisen åker till olycksplatsen och gör en platsundersökning. De upprättar också en anmälan om smitning från trafikolycka.

03.18 Drograttfylleri, Kiruna
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kiruna. Då misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika tas han med för kroppsbesiktning. Förhör hålls och en anmälan om drograttfylleri samt ringa narkotikabrott upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra