Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Luleå, Piteå, Porjusvägen, Gällivare, Kiruna, Bergviken, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i Norrbottens län.

Norrbotten, Luleå, Piteå, Porjusvägen, Gällivare, Kiruna, Bergviken, Norrbottens län

Nio personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Två viltolyckor har inträffat i länet under natten, det finns inga uppgifter om att några personskador har uppkommit.

Fär följer ett urval av kvällens och nattens händelser i Norrbotten.

21.26 Misshandel, Luleå
Polis beordras till ett bostadsområde i Luleå där en kvinna har blivit misshandlad av en man som hon har en relation till. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips och anhålls senare. En anmälan om misshandel upprättas. Kvinnan behöver inte uppsöka sjukvård.

21.59 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en adress utanför Luleå där en kvinna har blivit misshandlad av en man som hon har en relation till. Mannen, som är i 55-årsåldern, grips misstänkt för misshandeln och anhålls senare på natten. En anmälan om misshandel upprättas. Kvinnan behöver inte uppsöka sjukvård.

22.35 Rattfylleri, Porjus, Jokkmokk
Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för provtagning eftersom han misstänks för rattfylleri. Förhör hålls med mannen och en anmälan om rattfylleri upprättas.

00.54 Våld/hot mot tjänsteman, Piteå centrum
En man har varit våldsam mot en väktare på en restaurang i Piteå. Polis kallas till platsen. Mannen, som är i 20-årsåldern, omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan om våldsamt motstånd upprättas också.

00.54 Rattfylleri, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i närheten av Porjusvägen i Gällivare. Föraren, en man i 25-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet och misstänks för rattfylleri.
Han tas med till polisstation där en ny provtagning görs. Mannen blåser 0.83 milligram alkohol per liter utandningsluft. En anmälan om grovt rattfylleri upprättas. Körkortet och bilnycklarna omhändertas.
I samband med ingripandet omhändertar patrullen en utåtagerande berusad kvinna enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

01.26 Misshandel, Kiruna
Väktare har envarsgripit en man som misshandlat en annan man på en restaurang i centrala Kiruna. Polispatrull beordras till platsen. De håller förhör samt upprättar en anmälan om misshandel. Den misstänkte är en man i 25-årsåldern.

02.46 Rattfylleri, Bergviken, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar föraren av en personbil. Mannen som är i 25-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet och misstänks för rattfylleri. En anmälan om rattfylleri upprättas samt även olovlig körning eftersom mannen saknar körkort.

Mest läst av andra