Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Boden, Arjeplog, Öjebyn, Piteå, Orrträsk, Kalix, Norrbottens län

Två personer har omhändertagits för fylleri under natten. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:21 Rattfylleri Boden. Polis har kontrollerat en förare som uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen är misstänkt för drograttfylleri.

01:11 Fjällräddning Arjeplog. Skoterförare som skulle åka mellan Riebnisluspen och Harrok. Mannen har kontaktat en bekant och uppgett att han voltat med skotern, oklart var. Därefter har mannen inte gått att nå. Polisens vakthavande befäl beslutar inleda en fjällräddningsinsats. Fjällräddare är utkallade och söker i området. Även polisens helikopter flyger mot området för att biträda i sökarbetet.

02:17 Trafikolycka Öjebyn, Piteå. Två bilar som kolliderat. Två personer inblandade, inga personskador. Polis har utfärdat ordningsbot då den ena föraren ej iakttagit väjningsplikt. Ena bilen bärgas från platsen.

06:44 Trafikolycka Orrträsk, Kalix. Två fordon som kolliderat. Sju personer inblandade, oklart skadeläge. Begränsad framkomlighet. Polis är på plats.

Uppdatering 09:41

Angående fjällräddning Arjeplog. Under morgonen har polisen fått kontakt med den saknade skoterföraren. Fjällräddare har också varit till föraren som övernattat i den stuga han hör hemma i. Han är oskadd. Helikoptern är återkallad och fjällräddarna återgår till civilisationen.

Uppdatering 09:45

Angående trafikolycka Kalix. Det är en militär lastbil och bandvagn som kolliderat. Enligt initiala uppgifter ska lastbilen ha åkt in i bandvagnen. De inblandade kommer själva att uppsöka sjukvård för kontroll. Polisen är klara på platsen och kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka.

Mest läst av andra