Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Svartövägen, Gällivare Kommun, Storgatan, Riksgränsen, Kiruna Kommun, Kalix, Luleå, Stationsgatan, Norrbottens län

Under natten har fyra viltolyckor inträffat i Norrbottens län, ingen person kom till skada i samband med dem.

En person har omhändertagits för fylleri och en person har även medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

23:38 Trafikkontroll, Svartövägen, Luleå
Polisen upprättar en trafikkontroll. Femton förare får blåsa i sållningsinstrumentet och samtliga är nyktra.

00:24 Misshandel, Gällivare kommun
Polisen åker till en adress i Gällivare kommun med anledning av ett bråk. En äldre man misstänks ha slagit sin bror. När polisen kommer dit är det lugnt på platsen. Förhör hålls och en anmälan om misshandel upprättas. Den utsatte behöver inte uppsöka sjukvård.

01:25 Trafikbrott, Storgatan, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil som kört på en gångbana. Föraren får en ordningsbot (böter) för otillåten fordonstrafik.

01:32 Misshandel, Riksgränsen, Kiruna
Polisen beordras till Riskgränsen i Kiruna kommun där en berusad man har slagit respektive sparkat två ordningsvakter efter att ha blivit omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.
När polisen kommer till platsen framkommer det också att upprinnelsen till det hela var att mannen misstänks ha misshandlat två män på dansgolvet.

Polisen upprättar en anmälan gällande två fall av misshandel och två fall av våld mot tjänsteman. Den misstänkte mannen avvisas från platsen.

01:38 Trafikbrott, Kalix kommun
Polisen inleder ett förföljande på en personbil som körs av en person under 15 år och som vägrar stanna på polismans tecken. Spikmatta används för att få stopp på bilen.

I den färdas tre personer som samtliga är under 15 år, det vill säga icke straffmyndiga personer. Ingen av dem är i behov av ambulansvård.

Polisen upprättar en anmälan gällande vårdlöshet i trafik samt olovlig körning och även tillgrepp av fortskaffningsmedel då bilen är stulen. Socialtjänsten kontaktas. Barnen överlämnas sedan till sina vårdnadshavare.

03:25 Misshandel, Luleå centrum
Polisen beordras till Stationsgatan angående en misshandel utomhus. En man har blivit misshandlad. När polisen kommer dit finns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan. Den utsatte behöver inte uppsöka akutsjukvård.

Mest läst av andra