Sammanfattning natt Sammanfattning för natten

Kalix, Piteå, Norrbottens län

Bråk på ungdomshem utanför Kalix klockan 21:57

Samtal inkommer till polisen om att det är bråk på ett ungdomshem utanför Kalix. Det ska ha varit tre personer som varit stökiga. Polispatruller beordras till platsen. När polisen kommer fram är läget relativt lugnt. Inga personer ska vara skadade och ingen anmälan tas upp i nuläget av polisen.

Brand i villa utanför Piteå klockan 22:33

Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till en mindre ort utanför Piteå. Det ska vara synliga lågor. Polis är på platsen nu.

Uppdatering klockan 02:22

Två personer var skrivna på adressen. Kvinnan som var skriven på adressen har avlidit. Anhöriga är underrättade. Brandorsaken är ej helt fastställd och därför kommer polisen skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Huset är avspärrat för fortsatt utredning av polisen. Den andra personen, en man, som är skriven på adressen är förd till sjukhus då han inandats rök.

Det var mannen som var skriven på adressen som larmade till SOS.

Olovlig körning i centrala Haparanda klockan 23:24

Polispatrull stoppar och kontrollerar en moped. Mopeden misstänks vara trimmad och tas i beslag för teknisk undersökning. Polisen skriver en anmälan om olovlig körning. Föraren av mopeden var under 18 år.

Alkohollagen samt vårdslöshet i trafik i centrala Gällivare klockan 00:42

Polispatrull stoppar och kontrollerar en bil som framförts på gångvägar i centrala Gällivare. Föraren, en man i 20-års åldern, misstänks för vårdslöshet i trafik samt att han olovligen innehaft spritdryck som ej är tillverkad på lagligt sätt då han hade en dunk med sprit i bilen.  Skriver anmälan och spriten är i beslag.

Uppdatering 07:09 av Peder Jonsson

En efternatt och morgon med få händelser i länet. Polisen har utfört ett antal kontroller av personer och fordon, fem ordningsbot har utdelats för olika trafikbrott.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra