Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet (00-07).

Piteå, Kiruna, Luleå, Gällivare, Bergnäset, Norrbottens län

Sju personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon, en ordningsbot har utfärdats.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:00 Skadegörelse Piteå. Ordningsvakt som gripit en person misstänkt för skadegörelse på ett boende utanför Piteå. Polis beordras. Två fönster och en dörr som förstörts. Patrullen har dokumenterat skadorna och hållit förhör. En anmälan om skadegörelse kommer att upprättas.

00:50 Polis har förverkat alkohol från minderåriga i centrala Kiruna.

02:32 Misshandel Luleå. Ung man som misshandlats på restaurang i centrala Luleå. Polis har varit på platsen och hållit förhör, en anmälan om misshandel kommer att upprättas.

02:55 Rattfylleri Gällivare. Förare som först vägrat stanna på polismans tecken. Mannen medtagen för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning. Bilen tas i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet.

05:08 Trafikolycka Luleå. Singelolycka med motorcykel på Bergnäset. En person inblandad, förd med ambulans till sjukhus. Frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården. Polis har varit på platsen för initiala utredningsåtgärder.

En morgon utan akuta händelser i länet.

Mest läst av andra