Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning från 03:00

Norrbotten, Norrbottens län

Sammanfattning för Norrbotten från 03:00 inatt.

Information från kommenderingen/festivalerna kommer på morgonen och hanteras av KA.

Misshandel *2, Piteå, Klockan 02:37

Samtal inkommer då det är två personer som bråkar utanför en snabbmatsrestaurang i centrala Piteå. Det ska vara två killar i 20-års ålder som bråkar. När polispatrullen kommer till platsen har två personer avbrutit bråket och det är lugnt på platsen. Polisen tar upp en anmälan om misshandel och en motanmälan. En utan männen uppges blöda från näsan. Ingen uppges vara allvarligt skadad.

Skadegörelse, Gällivare, Klockan 02:59

Polispatrull åker till en bensinstation på Parkgatan i Gällivare då en man släck en cigarett inne i butiken. Polispatrull åker till platsen och dokumenterar skadorna och tar upp en anmälan om skadegörelse.

Misshandel samt fylleri, Luleå, Klockan 03:41

Polispatrull larmas till en snabbmatsrestaurang i centrala Luleå. Polispatrullen tar upp en anmälan samt håller förhör med vittnen på platsen. Gärningsmannen omhändertas av polisen på grund av sin berusning.

Narkotikabrott, Piteå, Klockan 03:54

En tjej i 20-års åldern påträffas i centrala Piteå. Polispatrullen misstänker henne för att ha brukat narkotika. Polispatrullen tar upp en anmälan och provtagning har utförts.

Skadegörelse genom brand, Gällivare, Klockan 04:22

Polis och räddningstjänst larmas till en bensinstation på Parkgatan i Gällivare då det ska brinna i en container. Butiken utryms då containern står nära byggnaden. Räddningstjänsten har släckt branden. Polispatrullen har tagit upp en anmälan. Det går inte att säga i nuläget om ärendet från tidigare hör ihop.

Uppdatering 07:23 av Peder Jonsson

00:04 Rattfylleri Piteå. Man som är misstänkt för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri.

00:18 Misshandel Arvidsjaur. Man som ska ha misshandlat kvinna. Polis beordras till platsen. Patrullen har hållit förhör och kommer att upprätta en anmälan om misshandel. Inget sjukvårdsbehov.

02:11 Fjällräddning Arjeplog. Person med bröstsmärtor cirka 5 mil norr om Jäkkvik. Polisens vakthavande befäl beslutar inleda en fjällräddningsinsats och fjällräddare kallas ut. Ambulanshelikopter larmas och flyger mot området. Personen har kunnat hämtas med ambulanshelikopter för transport till sjukhus och fjällräddarna har återkallats.

06:30 Skadegörelse Gällivare. Pågående skadegörelse i centrala Gällivare. Polis beordras. Ingen person kvar på platsen när patrullen anländer. Brottsplatsundersökning genomförd och spår har säkrats. EN anmälan om skadegörelse kommer att upprättas.

07:00 Trafikolycka Jokkmokkk. Trafikolycka på E45 cirka 2 mil norr om Kåbdalis. Tre personer inblandade, inga personskador. Bilen ska ligga på sidan i diket.

Luleå hamnfestival

Fredagen på Luleå Hamnfestival har varit ungefär som förväntat från polisens sida. Det har varit god stämning på festivalområdet.

1 misshandel har anmälts som kan knytas till festivalområdet.

16 personer har omhändertagits med stöd av LOB.

1 minderårig omhändertogs med stöd av LOB och överlämnades till socialtjänst i väntan på att föräldrar hämtade honom.

2 personer har avvisats från området av polis.

5 personer har avlägsnats från området av polis.

5 stycken förverkande av alkohol från ungdomar.

1 person greps för narkotikabrott överlåtelse inne på festivalområdet.

En händelse stack ut i samband med att en person omhändertogs med stöd av LOB.

Kamrater till personen som omhändertogs samlade ihop en grupp med människor som satte sig till förenat våld mot polis och ordningsvakt för att försöka frita den omhändertagne.

Personerna gjorde gemensam rusning mot polis och ordningsvakt och i samband med det omhändertogs ytterligare tre personer.

Anmälan gällande främjande av flykt upprättades mot personerna.

Vi vill lyfta fram att samarbetet mellan polis och ordningsvakter har fungerat mycket bra. Vi är även mycket nöjda med samverkan med övriga aktörer som verkar för att göra festivalen till en trygg och trevlig plats att vistas på.

Thomas och Jennifer
Polisinsatschefer

Uppdatering 08:23 angående skadegörelsen i Gällivare nu på morgonen.

Ska vara rutor som krossats på en föreningslokal.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Brand Fjärås, brand i villa.

Kungsbacka, Hallands län

En fulltutvecklad brand i en villa som räddningstjänsten kommer att låta brinna ned till grunden. In...